29-04-06 Koninginnedag ...4x Show optreden op het Waagplein !

Midden in het centrum van de feestelijkheden in de stad op het waagplein kregen we net als vorig jaar de kans om op koniginnedag onze show te laten zien. De eerste buitendemo dit jaar ging echter haast niet door vanwege de weersverwachtingen. Het zou koud worden (11 graden maximaal) en veel kans op regen of zelfs hagel.


In de voorbereiding hadden we de nodige problemen gehad. Zo had een van onze heren afgezegd voor de show, wegens andere verplichtingen waardoor we een achter springer misten. Ook was haast onze complete middengroep met vakantie of moest zelf op de vrijmarkt hun spullen verkopen. Lastig dus om dan nog redelijkerwijs iets leuks neer te zetten. Het draait in de show immers om in combinaties en in een goede volgorde springen. Als de bouwstenen ontbreken valt de hele volgorde dus in het water en loopt het helemaal niet meer. Daarom hebben we de laatste 2 weken een paar "stand-ins" gebruik van onze springgroepen. Thom en Yanita deden heel goed hun best de een aantal middenspringers te vervangen. Zij maakten hun eerste showteam optreden mee. Ook het heren probleem werd nog voor koninginnedag opgelost: Hiddo de trainer van Boarnbergum, en broer van Johan had wel even zin om mee te gaan doen.Het tweede "probleem" was de acro oefening voor de show. Deze was door Jorien in elkaar gezet, maar we hadden nauwelijks tijd om deze dans goed in te studeren. Jammer voor Jorien kwam dat nog niet zo uit de verf zoals we het zeker ook kunnen. Daarvoor moet je een dans vaak oefenen. Dan pas kun je aan de houdingen werken. Maar omdat het een speciale dag was hebben we toch besloten om alvast een deel van de acro oefening te laten zien. Het werd zeker gewaardeerd door het publiek als je naar het applaus luisterde.


Het eerste optreden die dag verliep zoals te verwachten niet zo lekker. Even erin komen zo te zeggen. Gelukkig was er in de ochtend door de kou nog maar weinig publiek, zodat het nauwelijks opviel. Doordat de volgorde niet zo heel lekker liep besloten we om niet alle sprongen te springen. De laatste twee met de dubbele kast werden geschrapt. Het geheel zag er daardoor nog wel steeds goed uit alleen misten we een pakkend slot. Immers normaal eindigen we met de spectaculaire pendel. Ook de rest van de dag bleven de laatste sprongen buiten het optreden. Gelukkig bleven er genoeg leuke sprongen over.

In totaal konden we 4 maal onze show aan het publiek laten zien. In de middag werd het steeds drukker voor de dranghekken die rond het plein stonden. Vooral als de muziek hard aanging en er weer werd gesprongen werd het steeds voller. Hier en daar gingen er wel wat sprongen mis, maar over het algemeen liepen de shows lekker vlot door. Leuk om te doen zowiezo. Aan het eind van de dag sloten we de demo's van de club af met een laatste optreden van het showteam. We lieten zien dat we ook met een niet volledig compleet showateam toch leuke dingen konden laten zien. Aan het eind van de dag bleven er veel leuke herinneringen over. Leuk dat we er mochten staan. En Peter, die het voor mekaar had gekregen dat wij op het waagplein mochten staan, bedankt voor je inzet namens alle leden van het showteam !! Volgend jaar maar weer ..


This website is hosted for free by Freewebs.com - free website. Get your own Free Website now!